Rasal Gulvcervice ApS • Tlf.: 29 93 90 00
info@rasal-gulvservice.dkwww.rasal-gulvservice.dk

Behandling

Hvilken overfladebehandling man vælger at give sit trægulv efter en afslibning afhænger af flere faktorer. Der kan være forskellige krav til udseende, slidstyrke og den videre vedligeholdelse af gulvet, og hos Rasal Gulvservice er vi selvfølgelig altid klar til at rådgive om netop disse mange valg.

Som en ekstra service til vores kunder kommer vi gerne ud og laver en prøve på dit eget gulv med den ønskede overfladebehandling, så vi sikrer os at du vælger rigtigt første gang.

Følgende er en kort gennemgang af de mest almindelige typer overfladebehandling.

Lakering

Lak lægger sig som et forseglende lag ovenpå gulvet og anvendes ofte, når der er store krav til gulvets slidstyrke, og i modsætning til tidligere er UV-beskyttelsen (beskyttelse mod sollys) i lak blevet markant bedre. Lakerede gulve er utroligt slidstærke og meget nemme at holde rene.

Et lakeret gulv kræver ingen vedligeholdelse udover almindelig rengøring. Til gengæld er det svært at reparere, uden at det vil kunne ses.

Gulvlak fås i forskellige glansgrader alt efter opgavens art, og vælger man den mest matte, vil gulvet næsten ikke have genskær.

Har du et trægulv, der er særligt belastet/trafikeret og kræver en ekstra slidstærk overflade anbefaler vi at behandle det med en 2-komponent lak.

Oliebehandling

I modsætning til lak, som lægger sig ovenpå gulvet, trænger olien ned i træets fibre. Det betyder bl.a., at gulvet nemmere end lak kan ”pletrepareres” på slidte områder ved blot at rense og behandle med olie.

En oliering bevarer og fremhæver gulvets naturlige overflade og struktur. Gulvolie giver især mørke træsorter glød og dybde, og den fremhæver træets åretegninger. Olierede gulve får en ensartet, silkeblød og naturlig overflade, men det er vigtigt, at man vedligeholder dem korrekt. Efterbehandlinger med olie eller plejeolie må påregnes, når man vælger et olieret gulv.

Gulvolie fås efterhånden i mange farver, og især hvidolien er et populært valg til de lyse træsorter, som man ønsker endnu lysere.

Lud og sæbe

En ludbehandling har til formål at stoppe træets naturlige gulningsproces og samtidig lysne træets naturlige farve. En ludbehandling er ikke en egentlig overfladebehandling i sig selv og skal altid efterfølges af en sæbebehandling eller alternativt en lakbehandling.

En sæbebehandling har i princippet samme formål som en oliebehandling, nemlig at mætte gulvet, så skidt og snavs har sværere ved at trænge ned i træet. Desuden har en sæbebehandling den fordel, at træets fibre kan ”rejse sig” igen, hvis der kommer ridser eller trykmærker i overfladen.

En lud og sæbebehandlet overflade kan man selv vedligeholde og efterbehandle med den rette hvidsæbe og vejledning derom.

 


Som beskrevet er der forskellige styrker og svagheder ved de forskellige behandlinger. Kontakt Rasal Gulvservice ApS og så finder vi i fællesskab den rigtige løsning til dit trægulv.